Zelf een kast maken? Bekijk hier 3 gratis bouwtekeningen!

Geïnteresseerd in zelf een kast maken?

Veel doe-het-zelvers zijn online opzoek naar gedetailleerde, kwalitatieve en goedkope bouwtekeningen. Helaas levert de zoektocht vaak weinig op. Althans, ze vinden niet hetgeen waar ze naar zoeken.


3 gratis bouwtekeningen van kasten:

Met dit artikel hoop ik je een beetje te kunnen helpen. Daarom vind je hier 3 gratis bouwtekeningen voor verschillende (steigerhouten) kasten, zoals een vakkenkast, een wandkast en een kledingkast.

Alle bouwtekeningen van de kasten zijn voorzien van nauwkeurige afmetingen zodat je in principe gelijk aan de slag kunt gaan.

Wil je niet 3 maar 10.000 bouwtekeningen voor je doe-het-zelf projecten? Kijk dan ook eens op deze pagina.


1. Zelf een kast maken: bouwtekening vakkenkast steigerhout

Wil je zelf een vakkenkast maken? Een gebrek aan ruimte in huis is een veelvoorkomend probleem. Met deze bouwtekening van een vakkenkast kun je eventueel wat ruimte creëren.

Ik hoop dat de onderstaande bouwtekening je dan ook kan helpen. De bouwtekening is eenvoudig geïllustreerd via een legenda. Dat scheelt weer wat meetwerk.

zelf een kast maken met bouwtekening kast vakkenkast steigerhout

2. Zelf een kast maken: bouwtekening wandkast steigerhout

Wil je liever de ruimte vergroten door de hoogte in te gaan? Dat kan natuurlijk ook. Zie de onderstaande bouwtekening van de wandkast. Ook bij deze bouwtekening zijn de afmetingen nauwkeurig vermeld.

zelf een kast maken met een bouwtekening wandkast

3. Zelf een kast maken: bouwtekening kledingkast

Of kies jij toch liever voor het zelf maken van een kledingkast? Het kan zijn dat je dochters hebt die hun verzamelingen willen uitbreiden, een vrouw hebt die haar kleding niet meer kwijt kan óf dat je zelf nog wat spullen hebt om op te slaan.

Met deze bouwtekening kledingkast is dat zo geregeld. Je moet natuurlijk wel eerst de materialen kopen :-).

zelf een kast maken steigerhout


Ik hoop dat deze bouwtekeningen je kunnen helpen bij je doe-het-zelf project. Lees ook de andere blogberichten voor meer bouwtekeningen van onder andere buitenkeukens, tafels, veranda’s, en schuren.


Deze bouwtekeningen niks voor jou?

Het kan natuurlijk zijn dat bovenstaande bouwtekeningen niet geschikt zijn voor jouw project(en). In dat geval zou je ook eens de website van Fred Schouten kunnen bezoeken.

Hier vind je verschillende bouwtekeningen voor allerlei doe-het-zelf projecten. Het hoeft natuurlijk niet, maar wie weet zit er wat voor je tussen.


Lees ook:

Plaats een reactie