Zelf een kledingkast maken

Wil je zelf een kledingkast maken? Doe-het-zelf projecten zijn leuk om te doen. Maar hoe begin je precies? Wat heb je nodig? Hoe maak je helemaal zelf die mooie kledingkast?

Via dit artikel help ik je graag. Zo vind je handige tips voor het maken van je eigen kledingkast, inclusief een gratis bouwtekening.

Zelf een ander soort kast maken? Bekijk dan ook eens dit artikel met 3 bouwtekeningen.


Hoe maak ik zelf een kast?

Hoe begin je nou eigenlijk met het zelf maken van een kast? Bedenk eerst in wat voor kledingkast kast je geïnteresseerd bent.

Is dat een kleine rechthoekige kast, een inloopkast, een brede hoge kast? Dit maakt de zoektocht naar de juiste bouwtekening een stuk eenvoudiger.

Nadat je eenmaal een type kledingkast gekozen hebt is het belangrijk dat je een goede bouwtekening weet te bemachtigen. Deze bouwtekening vormt namelijk basis van je doe-het-zelf project. Dit is een cruciale stap.

Hieronder vind je een voorbeeld van een bouwtekening die je kunt gebruiken. De afmetingen zijn nauwkeurig aanwezig en de buitenste onderdelen zijn zichtbaar geïllustreerd.

Bouwtekening kledingkast voor zelf een kledingkast maken

Nu kan ik me echter voorstellen dat je misschien een ander soort kast voor ogen hebt (zoals een inloopkast of een bredere kast). In dat geval kun je deze website bekijken voor meer bouwtekeningen.


Wat heb je nodig om zelf een kast te maken?

Dat spreekt voor zich: de juiste materialen natuurlijk.

  1. Hoe groot wil je de kast maken? Hoeveel ruimte heb jij ter beschikking? De materialen moeten hier namelijk op afgestemd zijn. Het zou zonde zijn als de nieuwe kast niet past op de plek waarvoor hij gemaakt is.

  2. Denk vervolgens ook na over het letterlijke materiaal van de kast, zoals eikenhout of steigerhout. Ga voor je persoonlijke favoriet en koop de juiste materialen in.

  3. Wil je wat geld besparen? Maak dan ook gebruik van enkele standaard materialen. Deze zijn namelijk goedkoop en makkelijk verkrijgbaar. Bedenk wil of het gebruik hiervan in overeenstemming is met het gewenste resultaat

Extra bouwtekenignen kledingkast

Indien je geïnteresseerd bent in extra bouwtekeningen van (kleding)kasten met een stap-voor-stap uitleg, raad ik je aan om deze bouwtekeningen te bekijken.

Dit geldt overigens niet alleen voor kasten, maar ook voor tafels, veranda’s, schuren, buitenkeukens en nog veel meer.

Ik wens je veel succes met je doe-het-zelf projecten!


Lees ook:

2 gedachten over “Zelf een kledingkast maken”

Plaats een reactie