Een foto van een bouwtekening steigerhouten buitenkeuken in een tuin.

Zelf een buitenkeuken maken? Lees deze tips + bouwtekening buitenkeuken

Op deze pagina vind je een gratis bouwtekening buitenkeuken, tips & en informatie over waar je op moet letten bij de bouw van een buitenkeuken.


Een steigerhouten buitenkeuken

Met straks de lente op komst is een steigerhouten buitenkeuken niet zo’n gek idee.

Naast het feit dat een steigerhouten buitenkeuken een geweldige en praktische aanvulling voor de tuin is, lost het tegelijkertijd ook een  probleem op.

Zie je het al voor je? Het is 30 graden buiten, het gezin is bijeen, iedereen is aan het relaxen in de tuin, maar.. jullie krijgen honger.

Daar gaat één van jullie weer. Met tegenzin naar binnen om te koken in een koude keuken, terwijl je het liefst nog even van de zon geniet. Zoveel vakantie hebben jullie immers niet.

Om ervoor te zorgen dat jij lekker van je vakantie kunt blijven genieten, vind je op deze pagina een gedetailleerde bouwtekening buitenkeuken!


Bouwtekening Buitenkeuken – Steigerhout

Bekijk de onderstaande bouwtekening van Formido, een Nederlandse bouwmarktorganisatie. De bouwtekening van deze buitenkeuken is voorzien van gedetailleerde afmetingen, zodat je goed aan de slag kunt.

bouwtekening_buitenkeuken

Deze bouwtekening niets voor jou? Bekijk dan eens de website van Fred Schouten, met daarop 10.000 andere bouwtekeningen.
 

Download HIER het 10.000 Bouwtekeningen Pakket
 

Het is goed mogelijk dat een buitenkeuken niet in jouw ruimte en/of budget past. Daarom vind je op deze website ook gratis bouwtekeningen van (steigerhouten) kasten, banken, schuren en tafels gepost!


Waarom een buitenkeuken?

  • Heerlijk buiten koken in de frisse lucht;
  • Geen last van warme dampen in huis;
  • Niet meer naar binnen hoeven met mooi weer;
  • Een gave aanvulling voor in de tuin;
  • Een ontspannen en relaxte ambiance.

Waar moet je op letten?

Let er wel op dat een buitenkeuken ook extra aandacht vereist. De keukenonderdelen dienen bijvoorbeeld dubbel aangeschaft te worden, omdat jij hoogstwaarschijnlijk binnen en buiten gereedschappen wilt gebruiken.

Ook moet jij jezelf afvragen hoe luxe je het wilt maken. Wil je er bijvoorbeeld ook een koelkast of diepvries bij? Zo ja, let er dan op dat deze temperatuurschommelingen- en vochtbestendig zijn. Dan hoef je niet na enkele jaren geheel nieuw gereedschap te kopen.

Kleine tip: 
Maak indien mogelijk een klein afdakje boven de steigerhouten buitenkeuken. Dit voorkomt dat je staat te koken in de regen!


Klik op de links voor meer informatie en gratis bouwtekeningen!


Een reactie plaatsen