Zelf een buitenkeuken maken? Lees deze tips + bouwtekening buitenkeuken

Op deze pagina vind je een gratis bouwtekening buitenkeuken, tips & en informatie over waar je op moet letten bij de bouw van een buitenkeuken.


Hoe je zelf een steigerhouten buitenkeuken maakt

Naast het feit dat een steigerhouten buitenkeuken een geweldige en praktische aanvulling voor de tuin is, lost het tegelijkertijd ook een probleem op.

Zie je het al voor je? Het is 30 graden buiten, het gezin is bijeen, iedereen is aan het relaxen in de tuin, maar.. jullie krijgen honger.

Daar gaat één van jullie weer. Met tegenzin naar binnen om te koken in een koude keuken, terwijl je het liefst nog even van de zon geniet. Zoveel vakantie hebben jullie immers niet.

Om ervoor te zorgen dat jij lekker van je vakantie kunt blijven genieten, vind je op deze pagina een gedetailleerde bouwtekening voor je buitenkeuken.


De voordelen van een eigen steigerhouten buitenkeuken

 • Heerlijk buiten koken in de frisse lucht;
 • Geen last van warme dampen in huis;
 • Niet meer naar binnen hoeven met mooi weer;
 • Een gave aanvulling voor in de tuin;
 • Een ontspannen en relaxte sfeer.

Wil je niet 1 maar 10.000 bouwtekeningen voor je doe-het-zelf projecten? Kijk dan ook eens op deze pagina.


Bouwtekening Buitenkeuken – Steigerhout

Bekijk de onderstaande bouwtekening van Formido, een Nederlandse bouwmarktorganisatie.

De bouwtekening van deze buitenkeuken is voorzien van gedetailleerde afmetingen, zodat je goed aan de slag kunt.


Past een buitenkeuken niet in jouw ruimte of budget, maar ben je toch geïnteresseerd in nieuwe doe-het-zelf-projecten?

Op mijn blog vind je vele andere gratis bouwtekeningen. Zoals van (steigerhouten) kasten, schuren en tafels. Lees ze gerust door voor meer info.

Deze bouwtekening niets voor jou? Bekijk dan eens deze website voor meer bouwtekeningen.Waar moet je op letten bij een buitenkeuken maken?

Let er wel op dat een buitenkeuken ook veel aandacht vereist.

 • De keukenonderdelen dienen bijvoorbeeld dubbel aangeschaft te worden, omdat je hoogstwaarschijnlijk binnen en buiten gereedschappen wilt gebruiken.

 • Ook moet jij jezelf afvragen hoe luxe je de buitenkeuken wilt maken. Wil je er bijvoorbeeld ook een koelkast of diepvries bij?

 • Zo ja, let er dan op dat deze temperatuurschommelingen- en vochtbestendig zijn. Dan hoef je niet na enkele jaren geheel nieuw gereedschap te kopen.

Kleine tip: 
Maak indien mogelijk een klein afdakje boven de steigerhouten buitenkeuken. Dit voorkomt dat je staat te koken in de regen!


Meer gratis bouwtekeningen bekijken:

Klik op de links voor meer informatie over verschillende doe-het-zelf projecten, inclusief gratis bouwtekeningen.


1 gedachte over “Zelf een buitenkeuken maken? Lees deze tips + bouwtekening buitenkeuken”

 1. Steigerhouten keuken voor buiten op wielen. Doe het zelf voorbeeld, bouwtekening voor buitenkeukens van steigerhout. Zelfmaak idee voor steigerplanken. Zelfmaak voorbeeld om een keukenblok voor op het terras of in de tuin te maken. Natuurlijk is dit ook een heel goed model keuken voor in een tuinhuisje of voor bij de stacaravan.

  Beantwoorden

Plaats een reactie