Bouwtekening schuur: bouw je eigen schuur met deze bouwtekening


Geïnteresseerd in het zelf bouwen van je schuur? Het doel van dit artikel is om je een handje te helpen. Daarom vind je op deze pagina enkele tips over zelf een schuur bouwen, inclusief een gratis bouwtekening schuur.

Wil je niet 1 maar 10.000 bouwtekeningen voor je doe-het-zelf projecten? Kijk dan ook eens op deze pagina


Zelf een schuur maken? Hier enkele tips:

Als je zelf een schuur wilt bouwen is het verstandig om vroeg bouwplannen te ontwikkelen. Een goede voorbereiding is namelijk cruciaal in elk bouwproces.

Een schuur is daarbij een relatief groot project. Zelf een schuur bouwen dient dus vooraf niet onderschat te worden.

Maar waar moet je allemaal op letten? Welke voorbereidingen zijn nodig om zelf een schuur te bouwen?


een houten schuur in aanbouw.

De 3 belangrijkste voorbereidingen

De 3 belangrijkste voorbereidingen bij zelf een schuur bouwen zijn: de afmetingen, de locatie en (eventuele) vergunningen.


De afmetingen

Bedenk allereerst welke functie de schuur heeft. Bouw je hem voor extra opslag, werkplek, dieren et cetera? Denk vervolgens na over de andere zaken, zoals het type dak van de schuur. Zo is een puntdak duurder, maar geeft dit bijvoorbeeld meer ruimte.

Probeer het doel van de schuur dus goed af te stemmen op het type materiaal. Ook kun je de afmetingen afstemmen op jouw persoonlijke wensen. Onthoud wel dat een te kleine schuur snel ergernis geeft, dus wat ruimere afmetingen kunnen geen kwaad.


De locatie

Nu gaan we het hebben over de locatie van de schuur. Waar wil je deze schuur zelf bouwen? Is de plek die je momenteel voor ogen hebt een legale bouwplek?

Raadpleeg jouw gemeente indien je hier niet zeker van bent. Dit kan zowel online als telefonisch. Ik raad aan om eerst met wettelijke zekerheid te beginnen. Het zou namelijk zonde zijn als je halverwege je schuur moet afbreken.

Volgens de VROM mag er maximaal 40% van jouw eigen grondoppervlakte bebouwd worden. Met deze gegevens kun je vervolgens berekenen hoe groot jouw schuur mag zijn. Wil je toch liever meer dan 40% grondoppervlakte bebouwen? Neem dan wederom contact op met jouw plaatselijke gemeente.


Vergunning

En niet te vergeten: kijk altijd of er een bouwvergunning vereist is. Het kan voor veel problemen zorgen als je een schuur bouwt zonder vergunning. Zo kan het zijn dat je hem helemaal weg moet halen en dat is natuurlijk zonde.Gratis bouwtekening schuur

Nu je goed geïnformeerd bent kun je aan de slag. Om je alvast op weg te helpen vind je hier een gratis bouwtekening van een schuur.

Wellicht dat deze bouwtekening geschikt is voor jouw project:

bouwtekening schuur voor zelf een schuur bouwen

Is de bovenstaande bouwtekening schuur uiteindelijk niks voor jou? Je kunt dan eventueel deze pagina bekijken.

Hier vind je allerlei bouwtekeningen voor verschillende projecten, waaronder schuren, kasten, tafels en buitenkeukens.

De bouwtekeningen hebben mij veel zoekwerk bespaart. Of het ook iets voor jou is kun je het beste zelf beoordelen.


Extra: Benodigde materialen bij zelf schuur bouwen

Het materiaal van de schuur ook een aandachtspuntje. Zo kun je kiezen voor een stenen schuur of een houten schuur. Maar welke voor- en nadelen hebben deze materialen?

Zelf een stenen schuur bouwen:

  • Veel duurzamer dan een houten schuur;
  • Het metselen kost relatief veel tijd en geld.

Zelf een houten schuur bouwen:

  • Gemakkelijk om te bouwen met goede bouwtekeningen;
  • Minder duurzaam dan stenen schuur.

Hopelijk heb je wat aan deze informatie. Als je geïnteresseerd bent in meerdere doe-het-zelf projecten kun je ook terecht bij mijn andere artikelen. Zo heb ik tips over zelf een kast maken, een veranda bouwen (inclusief bouwtekening) en een zelf een buitenkeuken maken.

Ik wens je alvast veel succes met al je doe-het-zelf projecten!


Misschien ook interessant:

Wil je je tuin nog gezelliger aankleden? Bekijk dan ook eens deze kippengids. Met tientallen soorten kippenhokken is dit de enige echte gids voor het maken van een uniek kippenhok.

Naast duidelijke bouwtekeningen staat de gids ook vol met handige informatie over het houden van kippen.


Lees ook onze andere artikelen:


Plaats een reactie