Een donkerbruine kast met veel kleding.

Bouwtekening kast maken? Lees deze tips en bekijk de gratis bouwtekening

Als je op deze pagina terecht bent gekomen zoek je hoogstwaarschijnlijk tips om een mooie kast te maken.

Doe-het-zelf projecten zijn dan ook leuk om uit te voeren. Maar, hoe begin je dan precies? Wat heb je nodig? Hoe maak je zelf die mooie kast?


Bouwtekeningen om zelf je kast te maken

Hoe begin je nou eigenlijk met het helemaal zelf maken van een kast?

Bedenk eerst in wat voor kast je geïnteresseerd bent. Betreft het een kledingkast, een inloopkast, een wandkast, een boekenkast? Dit maakt de zoektocht naar de juiste bouwtekening een stuk eenvoudiger.

Nadat je eenmaal een type kast gekozen hebt is het belangrijk dat je een goede bouwtekening weet te bemachtigen. Deze bouwtekening vormt namelijk basis van je doe-het-zelf project. Dit is een cruciale stap.

Wil je zelf een kledingkast maken? Dan vind je hieronder alvast een voorbeeld van een bouwtekening die je kunt gebruiken tijdens je project. De afmetingen zijn nauwkeurig aanwezig en de buitenste onderdelen zijn zichtbaar geïllustreerd.

bouwtekening kast maken

Nu kan ik me echter voorstellen dat sommigen een ander soort kast willen maken. Zoals een boekenkast, een inloopkast, een wijnkast, of een klein kast. In dat geval kun je het beste deze website bezoeken voor meer bouwtekeningen.


Wat heb je nodig om zelf een kast te maken?

Dat spreekt voor zich: de juiste materialen natuurlijk.

  1. Hoe groot wil je de kast maken? Hoeveel ruimte heb jij ter beschikking? De materialen moeten hier namelijk op afgestemd zijn. Het zou zonde zijn als de nieuwe kast niet past op de plek waarvoor hij gemaakt is.

  2. Denk vervolgens ook na over het letterlijke materiaal van de kast, zoals eikenhout of steigerhout. Ga voor je persoonlijke favoriet en koop de juiste materialen in.

  3. Wil je wat geld besparen? Maak dan ook gebruik van enkele standaard materialen. Deze zijn namelijk goedkoop en makkelijk verkrijgbaar. Bedenk wil of het gebruik hiervan in overeenstemming is met het gewenste resultaat

Hoe maak je zelf een (steigerhouten) kast?

Dat is helemaal aan jou. Iedereen heeft zijn eigen werkwijze. Toch kunnen bepaalde tips en stappenplannen het proces een stuk makkelijker maken.

Indien je geïnteresseerd bent in bouwtekeningen van kasten met een stap-voor-stap uitleg, raad ik je aan om deze bouwtekeningen eens te bekijken.

Dit geldt overigens niet alleen voor kasten, maar ook voor tafels, veranda’s, schuren, buitenkeukens en nog veel meer.

Ik wens je veel succes met je doe-het-zelf projecten!


2 gedachten over “Bouwtekening kast maken? Lees deze tips en bekijk de gratis bouwtekening”

Plaats een reactie